Ніжнішого паштету ви не пробували: простий рецепт з курки

Читать на русском
Автор
Простий рецепт смачнющого паштету
Простий рецепт смачнющого паштету. Фото УНІАН

Ідеальна закуска для святкового столу

Паштет — універсальна страва для тих, хто любить швидкі перекуси. Приготувати її не надто легко, однак результат точно того вартий. Сьогодні ділимося рецептом ніжного паштету з курячої печінки, який стане ідеальним варіантом для обіду, перекусу і навіть святкового столу. А раніше ми розповідали, як приготувати намазку з кабачків.

Цей паштет готувати просто, а на смак він виходить неймовірно ніжний та збалансований. Рецептом поділилися на meta.ua.

Як приготувати курячий паштет

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 300 г;
  • олія — 1 ст. л.;
  • цибуля — 100 г;
  • морква — 100 г;
  • вода — пів склянки;
  • вершкове масло — 30 г;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізаємо на кубики. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо цибулю до прозорості.
  2. Натираємо моркву і додаємо до цибулю. Смажимо разом до золотистості.
  3. Промиваємо курячу печінку і нарізаємо її. Обсмажуємо печінку разом із овочами, поки вона не побіліє.
  4. Заливаємо водою, перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо 15-20 хвилин на маленькому вогні.
  5. Печінка та морква повинні стати м’якими. Перекладаємо суміш в чашу блендера. Додаємо вершкове масло, сіль і перець.
  6. Збиваємо до однорідності. Накриваємо кришкою і охолоджуємо. Зберігаємо паштет у закритому контейнері в холодильнику. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати намазку з кабачків та сиру. Ми поділилися простим рецептом смачного перекусу.