Пачка тіста та жменька ягід: відома формула ідеального літнього пирога

Читать на русском
Автор
Такий пиріг готується дуже просто
Такий пиріг готується дуже просто. Фото Скриншот

Чудовий рецепт домашньої випічки

Ми розповідали, як приготувати смачний заливний пиріг з полуницею. Тепер ділимось рецептом ще простішого ягідного пирога. Завдяки готовому тісту філо це можна зробити за кілька хвилин.

Десерт готується з простих і доступних інгредієнтів, виходить неймовірно легким, повітряним та ароматним. Ви можете використовувати будь-які ягоди, які вам подобаються. Рецептом поділилась кулінарна блогерка ask_edith.

Інгредієнти:

  • 1 пачка тіста філо
  • 300 г грецького йогурту або сметани
  • 150 г цукру
  • 4 яйця
  • полуниця та лохина до смаку

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте тісто філо. Поки воно розморожується, приготуйте заливку.
  2. Збийте грецький йогурт, яйця та цукор вінчиком до однорідності. Візьміть один лист тіста філо, складіть його "гармошкою" і викладіть у форму для випічки.
  3. Повторіть з іншими листами тіста, чергуючи їх. Залийте тісто заливкою, рівномірно розподіліть її по всій поверхні.
  4. Викладіть полуницю та лохину на заливку, намагаючись розподілити їх рівномірно. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин.
  5. Якщо верх пирога почне сильно рум'янитися, накрийте його фольгою. Пиріг готовий, коли тісто золотисто-коричневе, а крем застиг. За бажанням посипте пиріг цукровою пудрою або свіжими ягодами.

Ви можете використовувати для цього пирога будь-які ягоди, які вам подобаються. Ще один смачний сезонний продукт — кабачки. Ми ділились вдалим їх рецептом.