Залийте ягоди тістом — і насолоджуйтесь: рецепт найпростішого полуничного пирога

Читать на русском
Автор
1120
Такий пиріг можна пекти хоч кожен день
Такий пиріг можна пекти хоч кожен день. Фото ukr.media

Простий пиріг на кефірі

Ми ділились рецептом смачних кабачків. Ще один сезонний продукт, з яким наприкінці весни та на початку літа хочеться готувати страви — полуниця. Ділимось простим рецептом пирога.

Приготування дуже просте — потрібно лише швидко перемішати інгредієнти для тіста та залити ним ягоди. Завдяки доступним інгредієнтам цей пиріг завжди виходить вдалим. Рецептом поділились на порталі "На ПЕНСІЇ".

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 200 мл кефіру
  • 100 мл олії
  • 240 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача тіста
  • 100 г свіжої полуниці (або інших ягід за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці збийте яйця з цукром віночком до пишної піни. Додайте олію та кефір, ретельно перемішайте.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і додайте до суміші з кефіру. Перемішайте до однорідності.
  3. Змастіть форму для випікання олією і вилийте тісто. Зверху розкладіть полуницю, трохи вдавлюючи її в тісто.
  4. Випікайте пиріг у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин, або до золотистого кольору. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Ще одна важлива перевага цього пирога — ви можете взяти замість полуниці будь-які ягоди чи фрукти, і це буде смачно. Також ми розповідали, як смачніше приготувати гречку.