"Світла пам’ять світлій людині": пішов із життя відомий український актор Богдан Козак (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 травня 2024, 11:37

Народний артист помер у віці 83 років

У Львові помер народний артист України Богдан Козак. Актору, який є однією з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України, було 83 роки.

Про смерть актора повідомив у своєму телеграм-каналі голова Львівської ОВ Максим Козицький. Що спричинило смерть Богдана Козака, не повідомляється.

"Актор-аналітик. Гострий розум і велика працелюбність. Умів іронізувати над собою. Прекрасний майстер художнього слова, його "Шевченкіана" – велика гордість української культури. Народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, актор Національного театру імені Марії Заньковецької, перший декан факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Світла пам'ять світлій людині", — йдеться у повідомленні Козицького.

Відомо, що Богдан Козак був чинним членом Наукового товариства імені Тараса Шевченка та лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України імені Йосипа Гірняка. Нагороджений орденами "Знак пошани", "За заслуги" І, ІІ та ІІІ ступенів.

На сторінці Національного театру імені Марії Заньковецької йдеться, що у репертуарі Богдана Козака було понад 145 зіграних ролей у виставах театру.

Раніше "Телеграф" розповідав, що помер відомий британський актор Бернард Хілл. Він зіграв ролі у "Титаніку" та "Володарі кілець".