Чим обробити рослини від борошнистої роси: доступний метод

Читать на русском
Автор
Борошниста роса може знищити рослину
Борошниста роса може знищити рослину. Фото ukr.media

Копійчаний засіб з кухні допоможе у боротьбі із захворюванням рослин

Для рослин на городі небезпеку становлять не тільки такі шкідники як слимаки, кроти та колорадський жук. Вони також схильні до різних захворювань. Одне з них — борошниста роса. Негайне реагування та початок лікування мають першорядне значення.

Для боротьби із цим грибковим захворюванням не обов’язково купувати хімічні препарати. Ефективний засіб можна змішати в домашніх умовах.

Як приготувати засіб проти борошнистої роси

Борошниста роса розвивається на рослинах у теплу суху погоду. На верхній стороні листя та квіток утворюється білий наліт, який згодом стає коричневим. Згодом листя та квіти в’януть, а рослина може загинути.

Борошниста роса часто вражає троянди, виноград, малину, смородину та ожину. Захворювання також часто з’являється на томатах, фруктових деревах і квітах у горщиках. Врятувати рослини допоможе сода.

Для боротьби з борошнистою росою необхідно розчинити 10 г соди в літрі води, радить Super Express. Отриманий розчин необхідно перелити в ємність з розпилювачем та обробити уражені рослини. Процедуру необхідно повторювати щодня протягом тижня.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом корисного розчину для огірків. Завдяки цьому засобу овочі не жовтітимуть.