Очищаємо ванну до блиску: потрібно всього два кухонні засоби

Читать на русском
Автор
1808
Як помити ванну до блиску Новина оновлена 25 травня 2024, 22:48
Як помити ванну до блиску. Фото ukr.net

Ці засоби мають абразивні та антимікробні властивості

Слідкувати за чистотою всіх приміщень, особливо ванної кімнати, необхідно, тому що це сприяє підтримці здоров’я та гігієни у вашому будинку. Регулярне чищення ванни від забруднень та інших опадів не тільки підтримує її естетичний вигляд, але й запобігає розмноженню бактерій та грибків.

У матеріалі Today розказано, як можна швидко та ефективно очистити ванну до блиску. Виявляється, можна уникнути розрекламованих хімічних засобів.

Як часто потрібно мити ванну

Частота миття ванни залежить від інтенсивності використання та переваг у догляді за нею. В середньому рекомендується мити ванну як мінімум один-два рази на тиждень, особливо якщо вона часто використовується. Якщо ванна використовується рідше, можна робити це раз на два тижні. Однак, якщо у ванній виявляється пліснява, відкладення або накопичується бруд, слід негайно провести чищення. Важливо також витирати вологу після кожного використання, щоб запобігти утворенню плям і зменшити потребу в глибокому чищенні.

Як помити ванну до блиску

Сода

Змішайте соду з невеликою кількістю води до утворення пасти. Потім рівномірно розподіліть цю пасту по поверхні ванної й дайте їй настоятися кілька хвилин. Після цього ретельно вичистіть ванну за допомогою губки або м’якої щітки, зосереджуючись на місцях з особливо затятими плямами. Нарешті, промийте ванну чистою водою, щоб видалити залишки соди та бруду і висушити її сухою тканиною.

Лимонна кислота

Розведіть лимонну кислоту у теплій воді згідно з інструкцією на упаковці (на склянку води беремо 2 ст. л. лимонної кислоти). Потім рівномірно розподіліть розчин по всій поверхні ванни й дайте настоятися йому кілька хвилин. Після цього ретельно вичистіть ванну за допомогою губки або м’якої щітки, зосереджуючись на ділянках із забрудненням. Потім промийте ванну чистою водою, щоб видалити залишки розчину і висушити її сухою тканиною.

"Телеграф" писав раніше, як застосувати соду у господарстві. Ці лайфхаки точно спростять вам збирання.