До найближчого обіду або в банки та на зиму: цей салат буде на столі цілий рік
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Півгодини, прості продукти — і салат на столі
Хочеться чогось легкого, гостренького, пікантного? Пропонуємо дивовижний салат із капусти, моркви та перцю?
У рецепті Shuba ні грама м’яса, зате багато пікантних інгредієнтів: часник, цибуля, гострий перець та оцет. Саме вони надають цій страві приємну гострину. Такий салат – ідеальний гарнір до м’яса, а також його можна використовувати як начинку для хот-догів, сендвічів, піт та ролів з лаваша. Усього 30 хвилин – і страва на столі.
Цей салат також можна законсервувати у банки. Для цього необхідно розкласти салат у стерильні банки, простерилізувати протягом 20 хвилин, потім закрити кришками та зберігати в холодному місці.
Як приготувати овочевий салат
Інгредієнти на 8 порцій:
- капуста білокачанна — 1 кг;
- морква — 2 шт.;
- перець солодкий — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник, зубчики — 3 шт.;
- перець червоний гострий – 1/2 шт.;
- цукор — 40 г;
- сіль — 40 г;
- оцет — 30 мл;
- перець чорний мелений — 5 г;
- олія соняшникова — 100 мл.
Спосіб приготування:
- Капусту миємо і знімаємо верхнє листя. Решту тонко нарізаємо і відправляємо у відповідний посуд.
- Морква, часник і цибуля чистим і моїм. Моркву шаткуємо тонкою соломкою, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник пропускаємо через прес.
- Гострий перець чистимо та подрібнюємо. З солодкого перцю видаляємо серцевину, решту миємо та нарізаємо невеликими смужками.
- Підготовлені овочі відправляємо до капусти. Додаємо оцет, сіль, цукор, перець. Все перемішуємо, обминаємо руками та відправляємо у холодне місце на кілька годин.
Подаємо салат з олією та ароматними котлетами. Смачного.