До найближчого обіду або в банки та на зиму: цей салат буде на столі цілий рік

Читать на русском
Автор
Гострий салат з капусти та перцю
Гострий салат з капусти та перцю. Фото shuba.life

Півгодини, прості продукти — і салат на столі

Хочеться чогось легкого, гостренького, пікантного? Пропонуємо дивовижний салат із капусти, моркви та перцю?

У рецепті Shuba ні грама м’яса, зате багато пікантних інгредієнтів: часник, цибуля, гострий перець та оцет. Саме вони надають цій страві приємну гострину. Такий салат – ідеальний гарнір до м’яса, а також його можна використовувати як начинку для хот-догів, сендвічів, піт та ролів з лаваша. Усього 30 хвилин – і страва на столі.

Цей салат також можна законсервувати у банки. Для цього необхідно розкласти салат у стерильні банки, простерилізувати протягом 20 хвилин, потім закрити кришками та зберігати в холодному місці.

Як приготувати овочевий салат

Інгредієнти на 8 порцій:

  • капуста білокачанна — 1 кг;
  • морква — 2 шт.;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • перець червоний гострий – 1/2 шт.;
  • цукор — 40 г;
  • сіль — 40 г;
  • оцет — 30 мл;
  • перець чорний мелений — 5 г;
  • олія соняшникова — 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Капусту миємо і знімаємо верхнє листя. Решту тонко нарізаємо і відправляємо у відповідний посуд.
  2. Морква, часник і цибуля чистим і моїм. Моркву шаткуємо тонкою соломкою, цибулю нарізаємо півкільцями, а часник пропускаємо через прес.
  3. Гострий перець чистимо та подрібнюємо. З солодкого перцю видаляємо серцевину, решту миємо та нарізаємо невеликими смужками.
  4. Підготовлені овочі відправляємо до капусти. Додаємо оцет, сіль, цукор, перець. Все перемішуємо, обминаємо руками та відправляємо у холодне місце на кілька годин.

Подаємо салат з олією та ароматними котлетами. Смачного.