Що буде, якщо зарядити телефон "чужим" зарядним пристроєм

Читати російською
Автор
Новина оновлена 19 травня 2024, 21:48

Іноді трапляється, що ми забуваємо свою зарядку або губимо її

Сьогодні мобільний телефон став невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, без нього не обійтися. А зарядний пристрій — це необхідний аксесуар, який завжди має бути під рукою.

Іноді буває, що ми забуваємо або губимо свій зарядний пристрій. Щоб уникнути розрядження акумулятора, ми використовуємо зарядні пристрої інших людей. З'ясуймо, як це може вплинути на наш гаджет.

З появою смартфонів кожен виробник випускав свої власні зарядні пристрої з певними типами роз’ємів, напругою і силою струму. Тому використання зарядних пристроїв інших брендів могло викликати проблеми під час заряджання пристроїв, пише santeplusmag.

Зараз більшість зарядних пристроїв відповідають стандартній напрузі близько 5 вольтів. Щодо сили струму блоку живлення, вона може коливатися від 0,7 до 2 ампер.

Для заряджання мобільного телефону за допомогою іншого зарядного пристрою важливо, щоб сила струму дорівнювала або перевищувала максимальну потужність, необхідну вашому телефону. Таким чином, перевищення межі ампер не зашкодить вашому смартфону, оскільки він споживає лише необхідне для заряджання акумулятора.

Однак, якщо "чужий" зарядний пристрій має меншу силу струму, ніж зазвичай споживає пристрій, можуть виникнути проблеми. У такому випадку заряд буде неефективним, а що гірше, це може негативно позначитися на терміні служби батареї.

Раніше ми писали, як захистити комп’ютер від раптового відключення електрики. Можна уникнути поломки пристрою.