В Україну завітає неординарна погода: що прогнозують синоптики на вівторок

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 травня 2024, 12:14

Опадів у більшості областей не передбачається

Вівторок, 14 травня, завітає в Україні з неординарною погодою. Адже очікується, що найхолоднішим буде зазвичай найтепліший південь.

Про це інформує синоптикиня Наталя Діденко. Вона зазначає, що у південних областях варто очікувати температуру повітря, яка ледь досягне вдень від +10 до +14 градусів.

Водночас найтепліше буде на заході України, де очікується від +15 до +22 градуси. На сході також буде досить тепло: від +13 до +17 градусів. У центральних областях очікується +12-15 градусів. А от на півночі України протягом дня передбачається від +11 до +14 градусів.

Прогноз температури повітря

"Найближчої ночі в Україні й далі холодяка, усього +3+7 градусів, на півночі, заході та в центрі ще місцями можливі заморозки", — додає Діденко.

За прогнозом синоптикині, у більшості областей України 14-го травня опадів не передбачається, а "денне сонечко хоч якось компенсуватиме нічний холод".

"Проте завтра у холодній південній частині пройдуть дощі через наявність невеликого циклончика. На Херсонщині та в Приазов'ї у вівторок навіть можливі помірні зливи! У Києві 14-го травня опадів не передбачається. Вночі +3+5 градусів, вдень близько +12 градусів", — йдеться у повідомленні.

Потепління варто очікувати вже у другій половині тижня.

Раніше "Телеграф" писав, що тиждень розпочався в столиці України з хмарності та зниження температури. За словами синоптиків, промінці світила іноді грітимуть регіон, але їх буде мало.